Mijn favorieten

Taxatie


Laat uw huis taxeren.

Gaat u binnenkort verhuizen? Gefeliciteerd! U krijgt echter ook te maken met een aantal verplichtingen wanneer u een ander huis koopt. Eén van deze verplichtingen is de taxatie van uw nieuwe huis. De waarde van uw toekomstige woning is namelijk het onderpand voor uw hypotheek. De geldverstrekker wil namelijk zeker weten dat de waarde van de woning gelijk is aan de hoogte van de hypotheek. Wilmer & Van Twist Makelaardij regelt de taxatie van uw woning graag voor u. 

Hoe werkt een taxatie? 
In een taxatierapport staat aangegeven wat de waarde van de woning is. Deze heeft u nodig wanneer u dus een ander huis koopt, maar ook bijvoorbeeld wanneer u een aanpassing wenst in uw hypotheek.

U kunt kiezen uit twee soorten taxatierapporten, een gevalideerd NWWI taxatierapport en een regulier taxatierapport. Met de huidige regelgeving eist de geldverstrekker in veel gevallen een gevalideerd rapport.
 
Gevalideerd NWWI taxatierapport
Bij een NWWI taxatie komen wij langs voor de opname en om foto’s te maken van de woning. Hierbij wordt onder ander gelet op de bouwkundige staat, staat van onderhoud, de locatie en de courantheid van de woning. Alles bij elkaar wordt in een taxatierapport vermeld.
Dit rapport wordt na opstellen gevalideerd bij het Nationaal Woning Waarde Instituut (NWWI) en aangevuld met minimaal 2 modelmatige waarderapporten. Dit NWWI rapport geeft de geldverstrekker zekerheid over het onderpand van de hypotheek.
 
Regulier taxatierapport
Ook bij een regulier taxatierapport komen we langs en letten we hierbij ook op de bouwkundige staat, staat van onderhoud, de locatie en de courantheid van de woning. De taxatie is uitgebreid volgens de huidige strenge regelgeving van de NVM en het NRVT. Dit rapport geeft u inzage in de waardering van het geheel.

Wilmer of Margreth komt bij u langs om foto's te maken van de woning en de bouwkundige staat van uw huis, de staat van onderhoud, de locatie en de courantheid na te gaan waaruit een advies rolt naar de geldverstrekker in de vorm van een taxatierapport. 

Goed om te weten: 
De taxateur van uw woning moet volledig onafhankelijk zijn. Dat wil zeggen: u kunt de taxateur alleen inschakelen wanneer u via een ander makelaarskantoor uw woning koopt. Wanneer u een woning heeft gekocht via Wilmer & Van Twist Makelaardij, kunnen Wilmer of Margreth wel een taxateur uit de regio adviseren. 

Heeft u een taxatie van uw huis nodig? Neem contact op via 0186-201000 of info@wilmerenvantwist.nl.

Ook kunt u ons benaderen voor de verkoop of aankoop van een woning. Meer informatie vindt u hierover op de volgende pagina's: Verkoop en Aankoop.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring